اکنون به توضیح فرآیند اتوماسیون نیروهای فروش در شرکتهای پخش با استفاده از دستگاه های PDA می‌پردازیم. به طور کلی دو روش در فروش مویرگی وجود دارد:

1- فروش ویزیتوری یا فروش سرد که در این روش نیروی فروش، از مشتری سفارش دریافت کرده و پس از مطلع کردن سازمان، کالای سفارش شده به دست مشتری می رسد.

2- فروش گرم که از طریق خودروهای باری که در سطح شهر سراغ مشتریان می روند و در لحظه، سفارش را از

آنچه در روش سنتی فروش ویزیتوری انجام میگیرد در حالت کلی به این صورت است که ویزیتور لیستی از محصولات شرکت را روی برگه های پرینت شده حمل میکند، مشتری کالاهای مورد درخواست خود را اعلام میکند و ویزیتور تعداد مورد درخواست را در مقابل نام هر کالا ثبت میکند. سپس برگه های درخواست مشتریان را به سازمان برده تا توسط اپراتور به حالت کامپیوتری درآمده و در نرم افزار مرکزی ثبت شود. سپس پروسه تأییدات فروش و حسابدای آغاز می شود و درخواست تأیید شده به انبار می رود تا آماده بسته بندی شود. در این میان ممکن است ویزیتور کالاهایی را سفارش گرفته باشد که در انبار موجود نباشد، بنابراین بخشی از درخواست مشتری از لیست حذف می شود و الباقی آماده ارسال به فروشگاه می شود.

1- بروز خطای انسانی در ثبت سفارش مشتری

2- بروز خطای انسانی در ثبت کامپیوتری سفارشات توسط اپراتور

3- اتلاف زمانی در فرآیند انتقال سفارشات مشتریان به سازمان و زمان صرف شده برای ثبت کامپیوتری

4- احتمال سفارش گیری غیرحضوری توسط ویزیتور (به صورت تلفنی و بدون مراجعه حضوری)

5- عدم اطلاع ویزیتور از آخرین وضعیت موجودی های شرکت

6- عدم امکان کنترل ویزیتور برای انجام ویزیت در برنامه مشخص و تعیین شده

7- انتخاب مسیرهای ویزیت توسط ویزیتور و احتمال بهینه نبودن مسیرها

8- عدم دسترسی ویزیتور به وضعیت اعتباری و مانده مشتری (در صورت نیاز باید به ازای هر مشتری اطلاعات را از سیستم مرکزی استخراج کرده و یادداشت کند تا به همراه داشته باشد)

9- عدم امکان سهمیه بندی موجودی کالاها
بازدید : 4365
16 خرداد 1400 ساعت 05:39 ب.ظ